משטח סולארי – מה המשמעות שלו?

בעבר הלא רחוק, היינו צריכים לבחור לרוב בין שורת פאנלים סולאריים המותקנים על גבי הגגות, לבין האסתטיות והעיצוב הכללי של המבנה כולו. אך כיום, בעוד תחום מעטפת המבנה נמצא בשיאה של מהפכת חדשנות סולארית, אנחנו יכולים ליהנות משילוב של כל העולמות יחד ליצירת מבנה ירוק שגם מעוצב בצורה ובדרך שמתאימה

בעבר הלא רחוק, היינו צריכים לבחור לרוב בין שורת פאנלים סולאריים המותקנים על גבי הגגות, לבין האסתטיות והעיצוב הכללי של המבנה כולו. אך כיום, בעוד תחום מעטפת המבנה נמצא בשיאה של מהפכת חדשנות סולארית, אנחנו יכולים ליהנות משילוב של כל העולמות יחד ליצירת מבנה ירוק שגם מעוצב בצורה ובדרך שמתאימה לכם. כל מה שתצטרכו לדעת על משטח סולארי ועל המהפכה הירוקה בחיפוי קירות – במאמר שלפניכם.

מה הוא פאנל סולארי ואנרגיה סולארית?

רובנו מכירים את הפאנל הסולארי או את הלוח הסולארי. אלו הם למעשה כינויים אשר הוצמדו למודל ה-'פוטו-וולטאי', שהוא בבסיסו מכלול של תאים פוטו-וולטאיים שמאוגדים בצורת מסגרת כלשהי לצורך התקנתם. אותם תאים, קולטים את אור השמש ומשתמשים בה כמקור אנרגיה לייצור חשמל בזרם ישיר.

אוסף או איגוד של מספר מודלים פוטו וולטאיים נקרא פאנל סולארי. מערכת לוחות המורכבת ממספר פאנלים הופכת למערך סולארי, המשמש כמערכת לאספקת חשמל בזרם ישיר ומתחברת ישירות לרשת החשמל ואו לציוד החשמלי כנדרש.

מה זה משטח סולארי?

משטח סולארי עובד אף הוא על אנרגיה סולארית בדומה לפאנל הסולארי, אך מצויים בו מספר הבדלים משמעותיים. משטח סולארי הוא למעשה שילוב בין מערכות חיפוי מתקדמות לבין אריחי חיפוי סולאריים. כלומר, לוחות החיפוי משמשים בעצמם כלוחות סולאריים ומעניקים פונקציונאליות ויעלות אנרגטית חדשנית, תוך שילוב הפן העיצובי והאסתטי ברמה הגבוהה ביותר.

מערכות פוטו-וולטאיות אלו, יכולות להשתלב בכל מבנה פרטי, מסחרי או ציבורי ולהפיק חשמל מאנרגיה סולארית, תוך שהן מהוות חלק עיצובי וחשוב בחיפוי המבנה. טכנולוגיה זו נקראת גם טכנולוגיה 'משולבת מבנה' או BIPV – Building Integrated Photo Voltaic.

איך משטחים סולאריים רלוונטיים לנו?

בשנים האחרונות וכחלק מהעלאת המודעות בנושאים סביבתיים שונים, המהפכה הירוקה צברה תאוצה ובאה לידי ביטוי בתחומים שונים ומגוונים. גם בתחום הבנייה וחיפוי המבנים, חלה מהפכה של ממש עם כניסת החזיתות הסולאריות והמשטחים הסולאריים. בעשור האחרון, ערים מרכזיות וגדולות בעולם מצטרפות אחת אחרי השנייה למהפכה הירוקה ומעוניינות בעקבותיה ביישום משטחים סולאריים כמעטפת במבנים רבים שמשופצים, או שנבנים מבראשית.

עצם הפיכת המבנה כולו למערכת סולארית אחת גדולה, מאפשר לרתום את אנרגיית השמש בדרך נוספת. בנוסף, המשטחים הסולאריים מאפשרים להגביר את השימוש באנרגיה מתחדשת, לצמצם את פליטת גזי החממה הרעילים, לייצר אנרגיה בנקודות הצריכה ולהפוך את העולם שלנו בכלל ואת הסביבות האורבניות בפרט – למקומות נקיים, בריאים וירוקים הרבה יותר.

מהם היתרונות המרכזיים ביישום משטחים סולאריים?

ליישום המשטחים הסולאריים קיימים מספר יתרונות משמעותיים, שהופכים אותם לאחד מפתרונות החיפוי המבוקשים והפופולריים ביותר כיום. הנה כמה מהיתרונות:

  • ייצור אנרגיה בנקודת הצריכה.
  • יישום בנייה ירוקה במרחבים אורבניים.
  • בידוד תרמי משודר בזכות שיטת החזית המאווררת.
  • תדמית חיוביות, העלאת המודעות והשפעה חיובית על הקהילה והסביבה.
  • ניתן ליישום על כל מבנה, חדש או בשיפוץ.
  • הפחתה בקולות וברעשים.
  • עיצוב מרשים המקנה נראות אלגנטית וחדשנית.

אולי יעניין אותך גם:

    Scroll to top caret