במהלך העשורים האחרונים נושא איכות הסביבה העלה לא פעם שאלות לאורך תהליכי בנייה שונים, כשאדריכלים וקבלנים ניסו לשלב אלמנטים "ירוקים" בתוך פרויקטים שונים. זאת כמובן, על מנת לתרום ככל הניתן לשמירה על כדור הארץ ועל הסביבה, אשר ניזוקים בדרכים כאלו ואחרות. אם כן, אחד מפתרונות הבנייה הטובים ביותר שעלו, הינו לייצור אנרגיה "ירוקה" באמצעות לוחות סולאריים. לוחות אלו, הלכו והתפתחו לאורך השנים, וכיום יש משטחים סולאריים לחיפוי מבנים. איך זה בדיוק רלוונטי לנו וכיצד זה בא לידי ביטוי? על זאת ועוד במאמר הבא.
חיפוי באמצעות משטחים סולאריים: איך זה בכלל אפשרי?
תחום חיפוי מבנים בתהליכי בנייה הוא תחום אשר הולך ומתפתח עם השנים, עם מגוון רחב של חיפויים, טכניקות עבודה, התמקצעות בשיטת החזית המאווררת ועוד. כמו כן, אחד מסוגי החיפויים אותם אשר הינו חיפוי סולארי למבנים.
משטח סולארי, או לוח פוטו-וולטאי, הוא למעשה משטח אשר מורכב מאוסף של תאים פוטו-וולטאיים, אשר כל תכליתם הינה לייצר חשמל באמצעות אור השמש בלבד. באשר למשטח חיפוי סולארי, ניתן להבין כי מדובר בחיפוי המורכב מלוחות סולאריים, המאפשרים גם חיפוי דקורטיבי וחדשני וגם ניצול של אור השמש והמבנה לטובת ייצור חשמל ושמירה על איכות הסביבה.
העתיד כבר כאן: על החשיבות של משטח סולארי במעטפת המבנה
בעולם שבו ישנם אינספור גורמים מזהמים הפוגעים באיכות הסביבה, ניצול נכון של חזית המבנה במטרה לסייע להתמודדות עם המצב הינו חשוב ובעל ערך מוסף רב במיוחד. אם נביט קצת קדימה לתחזית הצפוייה בעוד שנים, ניתן לראות שמשאבי הטבע המתכלים אשר משמשים לייצור חשמל הולכים ונגמרים, ולצד אלה השימוש במשאבי טבע מתחדשים לרבות אנרגיית השמש, רק הולכים ותופסים יותר מקום, ובצדק.
התקנת משטח סולארי כחיפוי בבית, בבניין חדש או אפילו במרכז קניות שעתיד להיבנות, יכולה לסייע הן לבעל הנכס, הן למדינה וכמובן שגם לסביבה. בין אם חיסכון בחשמל ובין אם חיסכון כלכלי של ממש, מדובר ביתרונות מתקדמים וחדשניים ביותר, אשר כאמור מובילים אותנו צעד אחד קדימה בדרך לעתיד טוב יותר.
אולי יעניין אותך גם: