תכנית מכר היא בעצם נספח למפרט המכר. מפרט המכר אמור להגדיר את כל הפרטים בנוגע לדירה הנמכרת. באופן כללי, תכנית מכר תהיה בצבעי שחור-לבן, והיא כוללת את מידות הדירה ואת פרטיה. חשוב לדעת כי בתור נספח למפרט המכר – תכנית מכר היא בעצם מסמך משפטי. כאשר רוכשי דירות יקבלו מאיתנו תכנית כזו, הם בעצם מקבלים אותה בתור התחייבות חוזית מולנו.לא כמו הדמיות ופרוספקטים – תכנית מכר היא מסמך משפטי מחייב. לפיכך, כל מה שמופיע בתכנית הוא התחייבות לכל דבר – ומכאן נובעת החשיבות של כתיבת תכנית מכר איכותית ומדויקת. בכתבה זו, החלטנו להסביר לכם כל מה שתצטרכו לדעת על תכנית מכר והוספנו גם תכנית מכר לדוגמא וכל היוצא בכך.
תוכניות מכר לדוגמא – קצת רקע
תכנית מכר זו בעצם דיאגרמה מוקטנת של חדר, בניין או קומה במבט מלמעלה בקנה מידה מסוים. לכל הסכם מכר יש לצרף כמה סוגי תכניות:
- תכנית דירה – תופיע בדרך כלל בקנה מידה של 1:50 ומעלה.
- תכנית קומה טיפוסית – בדרך כלל תופיע לפחות בקנה מידה של 1:100.
- תכנית קומת גג – במידת הצורך כמובן ובהתאם למבנה. גם תכנית זו תופיע בקנה מידה של לפחות 1:100.
- תכנית מגרש – תופיע בקנה מידה של 1:250.
תכניות מכר נועדו בין היתר על מנת לסייע בתהליך ובאופן בכללי, בהתנהלות מול מחלקת שינויי דיירים. בהתאם לכך, תכנית מכר אמורה להכיל כל פרט שעשוי להשפיע על החלטות שונות בכל הנוגע להתאמת הנכס לרוכשים.
תכנית מכר לדוגמא – על מה חשוב להסתכל בתור יזמים?
- מידע ברמת דיוק גבוהה – כאמור, תכנית מכר היא נספח משפטי למפרט המכר, ומכאן חשיבותה. לפיכך, תכנית מכר איכותית אמורה להיות בראש ובראשונה מדויקת. בתור יזמים או קבלנים, חשוב מאוד שתכנית המכר שלנו תהיה שקופה ככל הניתן. חשוב לא פחות שהיא תהיה מובנת מצד הרוכשים. קיימים לא מעט מקרים בהם יהיו מחלוקות בין רוכשים לבין יזמים או קבלנים, בטענה כי יש חוסר התאמה בין תכנית המכר לבין הדירה בפועל. אולם, לא תמיד מדובר בחוסר התאמה יתכנו גם מקרים בהם תכנית המכר לא הייתה מובנת כמו שצריך.
- שרטוט איכותי והתאמות – על מנת שנוכל להבין אותה ונוכל להיות בטוחים כי גם הרוכשים יבינו אותה, תכנית המכר שלנו צריכה להיות נקייה ומקצועית. אמנם המידע בתכנית עשוי להשתנות מאחר והוא עובר לא מעט התאמות, אך עדיין חשוב מאוד לשמור על שרטוט איכותי ונקי ככל הניתן. כמובן שגם אותו מידע אשר עובר התאמות אמור להיות בהתאם לנדרש בחוק המכר. חשוב להדגיש בשנית כי יש משקל התחייבותי אדיר לתכנית כזו – ולכן נרצה לבצע את ההתאמות בצורה נכונה.
- פירוט מינימליסטי ככל הניתן – המטרה העיקרית שלנו בתור יזמים היא להגיע להתחייבויות מינימליות. לכן, נרצה לתכנן תכנית מכר מינימליסטית ככל הניתן. חשוב מאוד להבין כי כל פרט הוא בעצם התחייבות משפטית. בהתאם לכך, הדרך לצמצם את הסיכויים לחוסר התאמות בעתיד ולמקרים של תביעות, ויכוחים, מחלוקות וחלילה ביטול חוזה מצד הרוכשים שלנו – היא לכתוב תכנית מכר מינימליסטית.
אולי יעניין אותך גם: